First Line Support Engineer

#REQ0009429

Als een First Line Support Engineer ben jij samen met jouw collega’s het aanspreekpunt voor de interne collega’s die vragen hebben op het gebied van hard- en software. Dit kunnen zowel functionele als technische vragen zijn. Je wordt onderdeel van het 1st Line Support team, dat uit 5 medewerkers bestaat. Jouw werklocatie is het kantoor in Varsseveld, waar de centrale IT is gehuisvest met momenteel ongeveer 120 specialisten.


Je houdt je bezig met:

• Geven van 1e lijns ondersteuning aan de gebruikers en het oplossen van hard- en software problemen
• Zorgdragen voor een goede werking van de hard- en software van de gebruikers

• Prioriteren en doorverwijzen van incidenten en verzoeken

• Bewaken van de status van incidenten en verzoeken
 

Onze verwachtingen

  • Je hebt een MBO IT opleiding niveau 4 afgerond
  • Kennis en ervaring met gebruikers software (Microsoft Office, Windows, Active Directory, etc.)
  • Kennis en ervaring met gebruikers hardware (laptops, pc's, printers, iPads en mobiele telefoons).
  • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal

Deze functie past bij iemand die goed kan samenwerken en klantgericht is ingesteld. Jij vindt het oplossen van problemen een uitdaging, bent flexibel en toont initiatief.

Wat bieden we jou?

Kramp is een ambitieuze, hard groeiende en financieel gezonde organisatie. We verzorgen iedere dag een heerlijke lunch en geven voldoende vrije dagen voor ontspanning of bijvoorbeeld een verre reis: 25 vakantiedagen én 12 ATV dagen. Vanuit de cao zijn zaken als reiskosten en pensioen goed geregeld. We stimuleren kennisverbreding en -verdieping en investeren in mensen door opleidingen te faciliteren. Door de omvang van IT binnen onze organisatie zijn er volop doorgroeimogelijkheden.

Wie zijn wij?

Kramp is één van de grootste en snelst groeiende technische groothandels in Europa. De manier waarop wij onze professionaliteit gebruiken om tot succes te komen, is de basis voor ons zakelijk succes: een leidende positie in de markt.

De mensen van Kramp zijn enthousiast, professioneel en betrokken. Wij spreken de taal van de klant, begrijpen de uitdagingen en denken actief mee. Service verlenen, sparren met klanten, vertrouwen verdienen, verwachtingen overtreffen. Het zit onze mensen in het bloed. Wat we klanten beloven – ‘it’s that easy’ – is verankerd in onze cultuur.

Zonder de passie, het enthousiasme en de bevlogenheid van onze meer dan duizend mensen zouden we dat niet kunnen waarmaken. Het zijn immers de mensen die het bedrijf maken. Toen, nu en straks. Wij zijn Kramp. En dat beschouwen we als de basis van onze kwaliteit.

Procedure voor deze vacature

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan vandaag nog jouw CV en motivatiebrief via onderstaande sollicitatiebutton. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Mark Everts (Supervisor 1st Line Support), via 0614662692.

Varsseveld (NL)